Lasagne s mletym mäsom


                                                                          obr.č.7
                                                                          obr.č.6
                                                                          obr.č.5
                                                                          obr.č.4
                                                                          obr.č.3
                                                                          obr.č.2
obr.č.1
Predom si pripravíme mäsový základ obr.č.1: 
1 kg mletého mäsa
1 ks konzerva sekaných paradajok
1 ks rajčinový pretlak
1 ks stredne veľká cibuľa
3 ks strúčiky cesnaku
bazalka, oregano, soľ, ml. č.korenie, olej
Na oleji osmahneme na drobno nakrájanú cibuľku, na to pridáme ml. mäso všetko spolu opražíme. Mäso sa snažíme od seba oddeliť aby bolo akoby nevznikla jedna masa. Dochutíme soľou, ml. č.korením, (može sa pridať aj cukor na vyváženie chuti), zalejeme sekanými paradajkami a rajčinovým pretlakom pridáme bazalku a oregano. 
Pripravíme si bešamel obr.č.1: 
kúsok masla
muškátový oriešok
hl. múka
mlieko
Ďalej potrebujeme: 
400 g tvrdého syru na strúhanie
špenát prípadne iná zelenina - šampióny, baklažán  a pod. kto čo má rád
Na kúsku masla opražíme hl. múku, pridáme strúhaný muškátový oriešok a zalejeme miekom - povaríme. 
Skladáme lasagne:
na plech dáme tenkú vrstvu mäsovo-rajčinového základu. Na to poukladáme plátky lasagní obr.č.2 - tieto predom NEVARÍME. Nie je nutné ich predvárať, je doležité dbať na to aby boli dokladne pokryté mäsovo-rajčinovým základom. Na to dáme mäsovo-rajčinový základ, nastrúhame trochu syru, pridáme primerane bešamel a špenát, prikryjeme opäť vrstvou lasagní. Postup opakujeme, až po poslednú vrstvu obr. č.2 - č.6. Posledná vrstva musí byť mäsová zmes na ktorú sa nastrúha bohato syr može sa pridať bazalka. Dáme zapiecť a servírujeme. Uvedené množstvo je na cca 10 porcií. 

Komentáre

Obľúbené príspevky