TGM cukroví
,
Na cca 90 ks (priemer 4 cm, hrubka 4mm) potrebujeme:
200 g maslo
300 g hl. múka
100 g práškový cukor
1 žĺtok
1 PL kakao
170 g lieskové oriešky - celé, namočené do vody 2 hod. pred zamiesením cesta
150 g práškový cukor na obalenie
2 bal. vanil.cukor na obalenie
2 bal. vanil.cukor na obalenie
Postup:
Lieskové oriešky - celé namočíme do vody cca 2 hod. pred zamiesením cesta.
Všetky suroviny zmiesime do pružného cesta, do ktrého následne zapracujeme predom namočené a osušené lieskové oriešky. Vytvarujeme valček s priemerom cca 4 cm, zabalíme ho do fólie a necháme ho zatuhnúť niekoľko hodín - najlepšie cez noc - v chladničke.
Valček pred pečením rozkrájame na kolieska hrubé cca 4 mm, poukladáme na plech a upečieme.
Pečieme na 180 °C. Upečené, ešte teplé kolieska obalíme v práškovom cukre.
Komentáre
Zverejnenie komentára