Mandlľové štvorčeky







Základ-cesto:
300  g hladká múka
200  g maslo
100  g múčkový cukor

Karamel s mandlami:
100  g   kryštáľový cukor
  10  g   masla
125  ml šľahačková smotana
100  g   mandľových lupienkov

postup:
Pripravíme cesto - zmiesiť uvedené suroviny na pružné cesto, vyváľať na tenký plát - preložitť na plech popichaťvidličkou.

Následne pripraviť na potretie cesta karamel s mandlami:
Z kryštáľového cukru spravíme karamel, následne do neho pridáme postupne: maslo, lupienky, šľahačková smotana - poriadne zmiešame na kompaktnú hmotu, možeme nechať chvýľku povariť. Hmotu následne rozotrieme na vyváľaný plát cesta. Pečieme cca 10´´ na 180 C.

Komentáre

Obľúbené príspevky