Dim Sum a Jarné závitky





Cesto na Dim sum:

400 g hl. múka
200 g škrob (zemiakový)
300 ml teplej vody
1 PL bravčová masť
1 KL soľ
všetko spolu zmiešať a vymiesiť do hladkého, pružného cesta

Masová plnka na Dim sum:
400 g mleté maso
1 PL čerstý meltý zázvor - nastuhat
2 ks cesnak - nastruhat
3 cm citronová tráva nasekaná na jemno
1 jarná cibuľka nasekaná na jemno
trochu činskej kapusty nasekanej na jemno  cca 3 listy
1 ks malé chili paprička nasekaná na jemno
2 PL rybia omáčka
2 KL sojova omáčka
všetko spolu zmiesiť v robote na hmotu, ktorá by mala byť lepkavá - držať pohromade.

Krevetová náplň na Dim sum:
200 g krevety
1 PL limetová šťava
1 PL rybej omáčky
1 PL nasekaný koriander - vňať
1 KL malá chili paprička - nasekaná na jemno
1 PL struhaný čerstvý zázvor
2 ks cesnaku nastrúhaný
1 ks jarná cibuľka
všetko spolu zmiesiť v robote na hmotu, ktorá by mala byť lepkavá - držať pohromade.

Tofu náplň na Dim sum:
1 kocka tofu - údené alebo inak marinované
1 malá cibuľka
2 ks cesnak nakrájaný na jemno
1 PL čerstý meltý zázvor - nastuhat
1 malý bal.čerstvý špenát - nakrájať na menšie časti
1/2hrste koriandru nasekaného na drobno
Tofu rozmačkáme vidličkou, na panvici zohrejeme olej, pridáme postupne cibuľku, cesnak, zázvor, tofu, špenát a koriander, odstavíme. Dochutíme ml. č. korením, ustricovou omáčkou a rybou omáčkou.

Omáčka Nuoc Cham:
1/4 hrnčeka vody
šťava z polky limetky
2  ČL hnedého cukru
2 ČL rybej omáčky
1 chili paprička nasekaná na jemno
všetko spolu dobre premiešať - aby sa rozpustil cukor, nechať postáť

Cesto  na Dim sum vyvaľkať na tenko, povykrajovať kolieska cca 8-9 cm priemer, do stredu položiť plnku, zabaliť do tvaru mešťeka.  Následne uvariť v pare, cca 10ˇˇ.  Podávať s omáčkou Nuoc Cham.
       
                                         
Jarné závitky:
250 g ml. bravčové maso
1 velká mrkva nakrájaná na dlhé tenké rezance
1 celé vajce
1 PL čerstvý meltý zázvor
2 cm citronová tráva nasekaná na jemno
1/2 stredne veľkej čínskej kapusty nakrájanej na jemné prúžky
sklené rezance - spariť horúcou vodou aby zmakli
veľká hrsť bambusové  klíčky - čerstvé alebo starilizované (nemusia byť)
chili paprička nasekaná na jemno  (nemusí byť)
na dochutenie:
soľ
čierne ml. korenie
sojová omačka (podľa chuti)
rybia omáčka (podľa chuti)
všetko spolu zmiešať - masa by mala byť nie hustá a nie riedka - tak akurát
Hotovou zmasou plniť ryžové  papiere, vysmažať na oleji na strednej teplote.
Podávať s omáčkou Slaké chili.






Komentáre

Obľúbené príspevky