Najlepšia čokoládová torta II
Čo potrebujeme:
170 g hladkej múky
1 KL prášku do pečiva
¼ KL sódy bicarbóny
200 g čokolády s min. 70% podielom kakaa
200 g masla
1 KL instantnej kávy
200 g tmavého cukru / trstinového
200 g krupicového cukru
35 g holandského kakaa
3 vajcia
75 ml podmáslia
pomarančová marmeláda na potretie korpusu - nemusím byť.
šlahačka na podávanie
Poleva:
200 g kvalitnej tmavej čokolády
280 ml šľahačkovej smotany
2 PL krupicového cukru
Postup:
Čokoládu rozlámeme do kastrólika, pridáme maslo a kávu a rozpustíme nad parou do hladka.
V inej nádobe zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bic. a kakao,aby bola zmes bez hrudiek.
V ďalšej nádobe ziešame vajcia s podmáslím, pridáme rozpustenú čokoládu s maslom, dobre premiešame aby vznikla hladká polotekutá zmes.
Zmes nalejeme do formy a pečieme jeden a pol hod. na 160°C. Po upečení necháme korpus vychladnúť, potom ho vyklopíme z formy.
Poleva: čokoládu, šlahačkovú smotanu a cukor, zohrejeme v katróliku pokiaľ sa úplne nerozpustí.
Korpus potrieme zvrchu a po stranách pomarančovou marmeládou (nemusí byť), následne ho polejeme polevou, i po stranách, necháme stuhnúť, ozdobíme.
Tortu podávame so šľahačkou.
Tip:
Korpus možeme aj v polovici prekrojit a potriet polevou - ja som to neurobila.
Na fotografiach je torta z polovičnej dávky uvádzadných surovín.
Komentáre
Zverejnenie komentára