Najlepšia čokoládová torta II





Čo potrebujeme: 
170 g   hladkej múky 
1 KL    prášku do pečiva 
¼ KL   sódy bicarbóny
200 g  čokolády s min. 70% podielom kakaa 
200 g  masla 
1 KL   instantnej kávy 
200 g  tmavého  cukru / trstinového
200 g  krupicového cukru 
35 g    holandského kakaa 
3         vajcia
75 ml  podmáslia 
pomarančová marmeláda na potretie korpusu - nemusím byť. 
šlahačka na podávanie 

Poleva:
200 g   kvalitnej tmavej čokolády 
280 ml šľahačkovej smotany
2 PL    krupicového cukru

Postup:
Čokoládu rozlámeme do kastrólika, pridáme maslo a kávu a rozpustíme nad parou do hladka. 
V inej nádobe zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bic. a kakao,aby bola zmes bez hrudiek.
V ďalšej nádobe ziešame vajcia s podmáslím, pridáme rozpustenú čokoládu s maslom, dobre premiešame aby vznikla hladká polotekutá zmes.
Zmes nalejeme do formy a pečieme jeden a pol hod. na 160°C. Po upečení  necháme korpus vychladnúť, potom ho vyklopíme z formy. 

Poleva: čokoládu, šlahačkovú smotanu a cukor, zohrejeme v katróliku pokiaľ sa úplne nerozpustí. 

Korpus potrieme  zvrchu a po stranách pomarančovou marmeládou (nemusí byť), následne ho polejeme polevou, i po stranách, necháme stuhnúť, ozdobíme. 

Tortu podávame so šľahačkou. 

Tip:
Korpus možeme  aj v polovici prekrojit  a potriet polevou - ja som to neurobila.
Na fotografiach je torta z polovičnej dávky uvádzadných surovín. 





Komentáre

Obľúbené príspevky