Dyňová roláda s dyňovým krémom

Co potrebujeme:
3 celé vajcia
200 g krupicový cukor
110 g hl. múka
1/2 KL prášku do pčiva
 1/2 KL sódy bikarbóny
1/2 KL ml. škorica
1/2 KL ml. zázvor
1/2 KL ml. hrebíček
1/4 KL soli
150 g dyňového pyré

Dyňový krém:
250 g mascarpone
250 g masla
100 g cukor múčka
3PL med
citrónová kora
 dve hrste nahrubo posekaných lieskových orechov

Postup:
Rúru predhrejeme na 180-190 C.
Sypké ingrediencie dáme do misky a ronomerne ich premiešame. Vajíčka s cukrom vyšľaháme mixérom do penista, pridáme dyňové pyré,°premiešame,  pridáme sypké ingrediencie a opatrne premiešame do jednoliateho cesta. Cesto rozotrieme na plech a dáme piecť. Upečené cesto stočíme
aj s papierom do rolády, zatočíme do utierky a necháme vychladnúť. Kým vychladne pripravíme si krém.

Krém:
Maslo vymiešame s cukrom do penista, pridáme koru z citrón a  med. Mascarpone zmiešame s  dyňoým pyré,  po troškách pridávame vymeišané maslo s cukrom a miešame do hladka.

Piškotu rozrolujeme, naplníme krémom, stočíme. Roládu potrieme krémom aj po stranách a posypeme orechami. Zabalíme do alobalu, necháme  niekolko hodin vychladnúť a podávame. 

Komentáre

Obľúbené príspevky