šamrolky

Cesto:
350 g hladkej múky
250 g masla
1 žĺtok
1 PL octu
100 ml šľahačkovej smotany
Plnka:
5 bielkov
Štipka soli
32o g krupicového cukru
Postup:
Zo surovín na cesto vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu odpočinúť chladničke. Zohrejeme rúru na 180 *C. Cesto vyvaľkáme a rozkrájame na dvojcentimetrové prúžky dlhé cca 15 cm (závisí od veľkosti kovových trubičkek), ktoré následne navinieme na kovové trubičky predom potreté maslom. Poukladáme ich na plech, potrieme rozšľahaným žĺtkoma upečieme do zlata.
Medzitým pripravíme náplň; v mise šľaháme so štipkou soli bielka a postupne pridávame cukor. Keď sú takmer ušľahané dokončíme ich nad parou až pokiaľ  nie je sneh krásne pevný a lesklý. Sneh dáme do cukrárskeho sáčku a naplníme ním trubičky. Posypeme cukrom a servírujeme.

Komentáre

Obľúbené príspevky