Bryndzovè pirohy




Recept; suroviny:900 g zemiakov (uvarené v šupe, ošúpané a pretlačené)600 g polohrubej múky (aj viac)2 vajciaSoľ1 dcl vlažnej vody200 g bryndzeúdená slaninaCibuľkaPostup:Z 3/4 roztlačených zemiakov, múky, vjec,soli a vody vypracujeme vláčne cesto. Necháme ho chvíľu oddýchnuť. Medzitým spravíme plnku z 1/3 roztlačených zemiakov, bryndze a masla, všetko dobre zmiesime. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3mm a vykrajujeme kolieska, ktoré naplníme, preložíme a spojíme aby vzikol polkruh. Po krajoch zatlačíme vidličkou. Takto urobené pirohy dáme variť do osolenej vriacej vody. Keď vyplávajú sú hotové. Vyberieme ich a dáme do misy, polejeme vyškvarenou slaninkou. Podávame ozdobené opečenou cibuľkou, kyslou smotanou a posypané pažitkou.

Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky