Vaječný likér - vanilka a tonka


Potřebujeme: 

6 ks  žloutků 

250 g cukr krystal

1 ks/ plechovka   Salka (slazené kondenzované mléko)

½ ks  vanilkového lusku (seškrábnutých semínek)

½ ks  tonka fazole 

150 ml  šlehačka

150 - 200 ml  mléka 

                                                           50 ml  rum (čím kvalitnější tím líp)


Postup: 

Žloutky spolu s cukrem a vanilkovými semínky vyšleháme až zesvětlí, pak přimícháme postupně kondenzované mléko. 

Než se žloutky  vyšlehají: provaříme mléko a zahřejeme šlehačku k bodu varu, slejeme je dohromady.  

Horké mléko se šlehačkou postupně přidáváme k vyšlehaným žloutkům s cukrem. Horkým mlékem se žloutky zpasterizují. Dobře promícháme do rozpuštění cukru.

Na závěr přilijeme rum.  

Směs rozdělíme na dvě části: jedna - vanilková - je hotová, pouze jí slejeme do lahve.

Do druhé části nastrouháme tonka fazolku - dobře promícháme a přelejeme (nejlépe přes jemné sítko) do lahve.  





Komentáre

Obľúbené príspevky