Vaječný likér - vanilka a tonka
Potřebujeme:
6 ks žloutků
250 g cukr krystal
1 ks/ plechovka Salka (slazené kondenzované mléko)
½ ks vanilkového lusku (seškrábnutých semínek)
½ ks tonka fazole
150 ml šlehačka
150 - 200 ml mléka
50 ml rum (čím kvalitnější tím líp)
Postup:
Žloutky spolu s cukrem a vanilkovými semínky vyšleháme až zesvětlí, pak přimícháme postupně kondenzované mléko.
Než se žloutky vyšlehají: provaříme mléko a zahřejeme šlehačku k bodu varu, slejeme je dohromady.
Horké mléko se šlehačkou postupně přidáváme k vyšlehaným žloutkům s cukrem. Horkým mlékem se žloutky zpasterizují. Dobře promícháme do rozpuštění cukru.
Na závěr přilijeme rum.
Směs rozdělíme na dvě části: jedna - vanilková - je hotová, pouze jí slejeme do lahve.
Do druhé části nastrouháme tonka fazolku - dobře promícháme a přelejeme (nejlépe přes jemné sítko) do lahve.
Komentáre
Zverejnenie komentára