Bylinkové sušenky
Potřebujeme:
200 g hladká mouka
1 čl sušených bylinek (provensálské)
100 g másla
½ ČL soli
½ ČL sušeného česneku
špetka č.pepř
70 - 80 g parmazánu nebo
Na ozdobu: lístky čersvých bylinek (bazalka, tymián, kopr...)
Postup:
Připravíme si dva plechy nejlépe rovné. Na jeden budeme klást vykrájené kolečka sušenek, druhým je při pečení přikryjeme, aby nám zůstala rovná.
Do mísy přesejeme mouku, přidáme sušené bylinky a sůl, promícháme. Přidáme mírně změklé máslo a rychle ho zapracujeme. Pokud je potřeba přidáme trošku studené vody (těsto musí být pružné.). Nehněteme moc aby se těsto nesrazilo! Necháme ho odležet min. ½ hodiny, nejlépe hodinu, klidně přes noc.
Těsto vyválíme na tloušťku 5 mm, vykrajovátkem si naznačíme požadované kolečka. Dovnitř kolečka položíme lístek bylinky a válečkem (opětovným rozválením) ho zatlačíme do těsta. Vykrojené kolečka opět vyválíme válečkem na tloušťku cca 3 mm., opět ho vykrojíme vykrajovátkem, a už ho položíme na plech. Takto připravené kolečka (z celé dávky těsta) vyskládáme na plech.
Plech vyskládaný vykrojenými ozdobenými kolečky přikryjeme papírem na pečení (nebo fólií), přikryjeme druhým plechem a dáme péct na cca 8 min. Po 8 min. plech sundáme, kolečka otočíme, opět přiklopíme plechem a dáme dopéct na cca 8 min. - do zlatova.
Poznámka: Pokud nemáme rovné plechy, použijeme dva stejné dnem vzhůru.
Komentáre
Zverejnenie komentára