Brovnie´s sušenky


Ingredience: z jedné dávky vyjde 21 ks 26g/prumer po upeceni 6,5 cm  + 18 ks 16g/4 cm prumer po upeceni 
200 g hořká čokoláda 
70 g změklé máslo  
100 g cukr krystal 
100 g cukr třtinový 
1 KL instantní káva 
2 ks vejce 
 150 g hladká mouka 
 20 g kakao 
 1 ČL prášek do pečiva 
 1 ČL soda bikarbona 
špetka soli 

Ingredience na ochucení: (není nutné ale přidá to další chuť)
Lyofilizované maliny 
mořská sůl (já použila himalájskou růžovou) 
pecky bílé čokolády kešu oříšky - nesolené 

Postup:
V rendlíku rozpustíme čokoládu. Mezitím spolu vyšleháme máslo, vajíčka a cukr. Když hmota zesvětlá a nabude přidáme rozpuštěnou čokoládu a dobře zamícháme. Přidáme a zapracujeme prosáté suché ingredience. 
Můžeme přidat ingredience na ochucení: lyofilizované malin, mořská sůl, pecky čokolády, oříšky - kdo má co rád. 
Troubu předehřejeme na 180 °C. 
Těsto rozvážíme na požadovanou velikost 26g nebo 16 g, a uválíme dlaní kuličky. Rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem nebo folií - v dostatečných rozestupech - při pečení nabydou! 
Pečeme na 180 °C, 26 g cca 10-11´´, menší 16g cca 8-9´´. 
Po upečení je necháme asi 1 min. odpočinout aby zpevněly a pak přendáme na mřížku úplně vychladnout. To proto aby na plechu ještě víc tzv. nedošly a nebyly pak moc přesušené.

Komentáre

Obľúbené príspevky