Ryžové placky s matovým dressingom a matovým uhorkovým šalátom
Budeme potrebovať:
Na placky:
500 g uvarenej ryže (može byť ryža čo nám zostala)
50g parmezán strůhaný
40 g parmskej šunky (nakrájanej na drobno)
40 g sušené rajčiny (nakrájané na drobno)
40 g kapary (nakrájané na drobno)
2 vajíčka
poriadna hrsť nasekanej bazalky
soľ - podľa chuti
ml. čierne korenie - podľa chuti (nemusí byť)
olej na vysmážanie
Na obaľovanie:
dobrá hrsť strůhanky
30 g strůhaný parmezán
Všetky suroviny dáme do misy a premiešame - dobre spolu spojíme. Vytvarujeme placičky ktoré obalíme v strůhanke s parmezánom a následne ich do zlata vysmažíme na oleji.
Uhorkový šalát:
uhorky nakrájané po dĺžke na plátky
mata nasekaná (asi hrsť - podľa chuti)
soľ, cukor
vínny ocot
citrónový olivový olej
Urobíme ako klassický uhorkový šalát: uhorky nakrájame po dĺžke, osolíme, osladíme, pridáme trošku studenej vody, premiešame a necháme chvíľku postáť. Potom pridáme podľa chuti vínny ocot a zakápneme citrónovým olivovým olejom, Na záver pridáme nasekanú matu.
Jogurtový dresing:
100 g bieleho jogurtu
50 g kyslej smotany
50 g majonézy
hrsť maty
soľ
Všetko spolu zmiešame a dochutíme podľa chuti.
Komentáre
Zverejnenie komentára