streda 1. septembra 2021

Cuketová pomazánka

 



Potrebujeme:

2 vačšie cukety

4 PL olivový olej

4 strúčiky cesnaku (nasekáme na drobno, alebo rozltlačíme)

chili paprička (podľa chuti) alebo pikantná papriková/chili  pasta  

2 PL kyslá smotna

poriadna hrsť strůhaného parmezánu

soľ

ml. čierne korenie


Umytú cuketu nastrúhame nahrubo na tekvicovom stuháku, posolíme a necháme aspoň 1/2 hod. dobre vypotiť. Vodu zlejeme a tekvicu poriadne (čo najviac) vymačkáme.


Na panvicu dáme olej, pridáme nasekaný cesnak a chili (ak dáme pastu tak tú pridáme až po cukete) a asi 1 min. ich opečieme. Cesnak nesmie zhnednúť - zhorkol by! Potom pridáme cuketu a všetko spolu za stáleho miešania ešte asi 3 min. opečieme. 


Preložíme do misy a necháme chvíľku schladnúť, zatiaľ si nastrúhame parmezán, tento potom pridáme k ešte teplej cukete. Dobre zamiešame, pridáme smotanu, dochutíme soľou a č.korením. 
Podávame s pečivom. 




zdroj: Apetit

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára