ShakShuka - Šakšuka











Shakshuka je niečo ako lečo - avšak oveľa jemnejšie, servíruje sa vačšinou ako raňaky, ale je dobrá aj ako ľahký obed alebo večera. Podáva sa  s chlebom/pečivom.

Potrebujeme:

  • 1 ks        vačšia cibuľa (nakrájaná na drobno)
  • 1 ks        červená paprika (nakrájaná na drobno - na rovnaké kocky ako cibuľa)
  • 2 - 3       strúčiky ceskanu (nakrájané na drobno)
  • 1 ks        plechovka krájaných rajčíín
  • 2 - 3 ks   vajcia
  • 1 KL       mletá červená paprika
  • soľ, cukor a mleté čierne korenie

Postup: n a prípravu je najleplší hlbší liatinový hrniec.
Cibuľu a papriku nakrájame na rovnako veľké kocky a osmažíme spolu s nakrájaným cenakom na oleji do sklovita. Osolíme, okoreníme a pridáme 1 Kl mletej červenej papriky, pridáme konzervu
krájaných rajčín a asi 1 dcl vody. Ďalej podusíme na strene veľkom plameni asi 10 - 15 min., priebežne zmes  miešame aby sa nepripálila. Potom do zmesy urobíme priehlibny do ktorých  vyklepneme vajíčka - NEMIEŠAME - vajíčka musia zostať vcelku!  Ďalej dusíme - asi tak 10 min. pokiaľ bielka nestuhnú, žĺtka však musia zostať tekuté!

Vyšší level: spolu s vajíčkami sa možu pridať kúsky feta syru, prípadne listový špenát tento sa pridá spolu po pridaní korenín. 

Komentáre

Obľúbené príspevky