ShakShuka - Šakšuka
Shakshuka je niečo ako lečo - avšak oveľa jemnejšie, servíruje sa vačšinou ako raňaky, ale je dobrá aj ako ľahký obed alebo večera. Podáva sa s chlebom/pečivom.
Potrebujeme:
- 1 ks vačšia cibuľa (nakrájaná na drobno)
- 1 ks červená paprika (nakrájaná na drobno - na rovnaké kocky ako cibuľa)
- 2 - 3 strúčiky ceskanu (nakrájané na drobno)
- 1 ks plechovka krájaných rajčíín
- 2 - 3 ks vajcia
- 1 KL mletá červená paprika
- soľ, cukor a mleté čierne korenie
Postup: n a prípravu je najleplší hlbší liatinový hrniec.
Cibuľu a papriku nakrájame na rovnako veľké kocky a osmažíme spolu s nakrájaným cenakom na oleji do sklovita. Osolíme, okoreníme a pridáme 1 Kl mletej červenej papriky, pridáme konzervu
krájaných rajčín a asi 1 dcl vody. Ďalej podusíme na strene veľkom plameni asi 10 - 15 min., priebežne zmes miešame aby sa nepripálila. Potom do zmesy urobíme priehlibny do ktorých vyklepneme vajíčka - NEMIEŠAME - vajíčka musia zostať vcelku! Ďalej dusíme - asi tak 10 min. pokiaľ bielka nestuhnú, žĺtka však musia zostať tekuté!
Vyšší level: spolu s vajíčkami sa možu pridať kúsky feta syru, prípadne listový špenát tento sa pridá spolu po pridaní korenín.
Komentáre
Zverejnenie komentára