Tukové rožky




1/2 kg      hladkej múky
270 ml     vlažnej vody
1 Kl         soľ
30 g         masla (rozpustené)
1/2           kocky droždia

Postup:
Do misy preosejeme múku so  soľou. V miske rozmiešame droždie s cukrom (úplne sa rozpustí) pridáme vodu a vlejeme k múke, taktiež pridáme rozpustené maslo (tuk- može byť aj plmarin)
Vymiesime do hladka, masa by sa mala odlepovať od misy. Necháme dnakysúť. Po vykysnutí rozdelíme na 10 cca 86g guliek - pokiaľ chceme žemličky, alebo trojuholníky pokiaľ chceme rožky.
Trojuholníky rozvaľkáme a stočíme do tvaru rožka. Dáme na plech, necháme casi 10-15´´ podkysnúť a pečieme v rozohriatej rúre 250C cca 12-15´´.

Dobrú chuť!

Komentáre

Obľúbené príspevky