Panna cotta


Recept:
1L šľahačkovej smotany
6 plátkov želatiny
6 PL cukor krupica

Postup:
Želatínu namočíme v troške vody aby nabobtnala.smotanu s cukrom dáme zohriať cca na 80 C nesmie zovrieť! Odstavime,nabobtnanú želatínu vyžmýchame a pridáme do smotany,dobre rozmiešame. Nalejeme do pohárikov alebo do formičiek. Dáme do chladničky schladiť.

Poleva:
Jahodová: rozpučiť jahody,pridať cukor, povariť - nechať mierne zredukovať, prípadnú penu treba odstrániť. Doplniť do pohárikov, alebo pred servírovaním vyklopiť z formičiek a poliať s polevou.

Karamelová:
6 PL cukor krupica
2 PL smotany
2 PL vody
Cukor a vodu dáme do hrnca,keď sa cukor rozpustí pridáme smotanu a šľaháme do karamelu.

TIP: ja pridávam po naliatí do panna cotty čerstvé ovocie (čučoriedky, maliny..)

Komentáre

Obľúbené príspevky