Pita chlieb


Recept na cca 16 ks:

1 kg hladkej muky
1/2 kocky cerstvého droždia
vlažná voda
3 PL olivový olej
2 KL soĺ

POSTUP:
Múku dáme do misy, pridáme soľ, olej a vodu v ktorej sme royzmiešali droždie.
Dobre vymiešane do hlaadka. Cesto by sa malo,odlepovať od misy, ale malo by byť pružné. Vymiešané cesto rozdelíme na cca 100 g bochníčky, ktoré  postupne vyvaľkáme na placky s priemerom cca 15 cm a hrúbku 1 1/2 cm. Pity pokladáme na rozprestrenú utierku tak aby sa nedotýkali a prikryheme ich druhou utierkou. Necháme asi 20 min.odpočinúť/nakysnúť. Pečieme vo vyhriahej rúre, ja pečiem na max.teplote cca 3 -4 min. z jednej strany, obrátime a ešte pečieme cca  2 min.z druhej strany. Upečené pity dáme do veĺkého hrnca vyloženého čistými utierkami. Vložíme, prekryjeme a zakryjeme pokrievkou aby boli mäkučké. Podávame s chumusom, kaviaárom z baklažánu a falafelom.

Komentáre

Obľúbené príspevky