Falafel

Recept na cca 24 guličiek:
250 g sušeného cíceru
2 KL mletý rímsky kmín - nie obyčajný!
2 KL soľ
mleté čierne koreni
1 čajová lyžička sódy bicarbóny
1 - 2 PL hl. mmúky
2-3 štrúčiky cesnaku
1 stredná cibuľa
veľká hrsť nasekaného čerstvého koriandru (musí byť)
1/2 hrste nasekanej petržlenovej vňate (nemusí byť)

Postup:
Cícer namočíme min. na  12 - 24  hod. zdvojnásobí objem. potom
ho prepláchneme a zlejeme a necháme asi 1 hodinu vysušiť. NEVARÍME!
Cícer rozmixujeme v mixéri (alebo zomelieme na masovom mlinčeku)  spolu s cibuľou,
koriandrom a cesnakom a pridáme ostatné  ingrediencie. Z hmoty  vytvarujeme guličky s
priemerom asi 4 cm, nesmú sa drobiť,musia držať tvar. Smažíme cca 6 - 8 min. do zlato-hneda
v oleji ktorý má 130 - 150 C˚.

Podávame najlepšie s domácimi pitami, kaviárom z baklažánu,
pečeným baklažánom, olivami, rajčinami, kys.uhorkami, cibuĺkou atd. ☺



Komentáre

Obľúbené príspevky