Bábovka - levanduľová




Postup:
250 g polotučného tvarohu
200 g polohrubej múky 
100 g hladkej múky 00 
200 g zmäknutého masla 
170 g prírodného krupicového cukru 
4 vajíčka 
4 ČL kypriaceho prášku 
1 vanilkový cukor 
2 ČL  levanduľových kvetov (četsvých alebo sušených) 
Maslo vymiešame s cukrom do penista, a jedno po druhom postupne zašľaháme žĺtka a pridáme tvaroh. 
Pripravíme si  múku, vanilkový cukor, kypriaci prášok a levanduľové kvety - všetko spolu zmiešame a následne  zapracujeme do masla so žĺtkami a tvrohom. Bielka vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do hmoty. Vylejeme do múkou vysypanej formy, uhladíme a pečieme približne 50 minút na 200°C. Upečenú bábovku necháme vychládnúť, potom ju vyklopíme, pocukrujeme a servírujeme. 
A s levanduľou naozaj platí, že  menej je viac :), a ešte by som snáď nabudúce pridala citrónovú šťavu a koru, na vyladenie chuti. 

Komentáre

Obľúbené príspevky