Bábovka - levanduľová
250 g polotučného tvarohu
200 g polohrubej múky
100 g hladkej múky 00
200 g zmäknutého masla
170 g prírodného krupicového cukru
4 vajíčka
4 ČL kypriaceho prášku
1 vanilkový cukor
2 ČL levanduľových kvetov (četsvých alebo sušených)
Maslo vymiešame s cukrom do penista, a jedno po druhom postupne zašľaháme žĺtka a pridáme tvaroh.
Pripravíme si múku, vanilkový cukor, kypriaci prášok a levanduľové kvety - všetko spolu zmiešame a následne zapracujeme do masla so žĺtkami a tvrohom. Bielka vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do hmoty. Vylejeme do múkou vysypanej formy, uhladíme a pečieme približne 50 minút na 200°C. Upečenú bábovku necháme vychládnúť, potom ju vyklopíme, pocukrujeme a servírujeme.
A s levanduľou naozaj platí, že menej je viac :), a ešte by som snáď nabudúce pridala citrónovú šťavu a koru, na vyladenie chuti.
Komentáre
Zverejnenie komentára