Opekané čínské nudle



Ingrediencie:
asi 1/4 kg kuracieho mäsa (nakrájaného na prúžky)
asi 1/2 bal. čínske nudle VIMIXA
2 mrkvy (nakrájané na úzke prúžky)
1 stredný pór (nakrájané na úzke prúžky)
2 stredne velké cibuľe (nakrájané na úzke prúžky)
1/2 čínskej kapusty (nakrájané na úzke prúžky) - alebo kel
bambusové výhonky (nakrájané na úzke prúžky)
asi 2 cm kúsok zázvoru  (najmno nasekaného)
2 strúčiky cesnaku (najemno nasekaného)
1 malá chilly paprička (najemno nasekaná)
sójová omáčka
sezamový olej
soľ

Postup:
Všetko si predom pripravíme, následne na oleji opečieme mäso do zlatista - preložíme do misky. Na tej istej panvici postupne na oleji opečieme cibuľu - mala by až zkaramelizovať,  rýchlo pridáme zázvor, cesnak (nesmie zhorieť) pridáme zbytok zeleniny a rýchlo opražíme (zelenina by mala ostať trošku chrumkavá) - osolíme a odstavíme. Nudle uvaríme v osolenej vriacej vode ale len krátko tak 3-5 min. aby neboli rozvarené, scedíme, poolejujeme a ochutíme sójovou omáčkou. Rozpálime  wok (alebo panvicu) nudle ešte raz poriadne premiešame aby boli rovnako obalené sójovou omáčkou a hodíme ich do woku. Opekáme ich asi tak 5 min, moc ich nemiešame aby sme dosiahlie pripečený vzhľad, skor ich rozprestrieme a necháme pár minút pripekať, premiešame opať rozprestieme a necháme pripekať...
Po opečení k nim pridáme mäso a zeleninu, dobre premiešame a možeme podávať.  Pri podávaní sa možu nusdle posypať troškou opečeného sezamu (ja som tentokrát zabudla :) ).




Komentáre

Obľúbené príspevky