Hamburger menu
žemličky - domáce...
Žemle k hamburgerom:
200 ml vlažná voda
200 ml vlažné mlieko
1 KL soľ
680 g hl. múka
2 PL rozpustené maslo
20 g droždie
1 rozšľahané vajíčko - na potretie
sezam - na posypanie
Postup: Spravíme kvások ktorý pridáme do preosiatej múky so soľou, všetko dobre vymiesime. Dáme na 1 hod. kysnúť na teplé miesto. Keď je cesto vykysnuté, rozdelíme ho na cca 8 bochníčkov, ktoré dobre premiesime a dáme na pekáč - opäť ich necháme cca 1 hod. podkysnúť. Dáme ich dostatočne od seba pretože dosť zväčšia svoj objem. Pred pečením ich dlaňou trochu stlačíme, potrieme vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme vo vyhriatej růre na 200 °C
asi 15´´ - 20´´. Hotové žemle vyberieme z růry a prikryjeme utierkou (najlepšie ak je trošku vlhká) aby zmäkli.
mnaaam :) hned by som si dala
OdpovedaťOdstrániť