Hamburger menu




 žemličky - domáce...


Žemle k hamburgerom:

200 ml vlažná voda

200 ml vlažné mlieko
1 KL soľ
680 g hl. múka
2 PL rozpustené maslo
20 g droždie

1 rozšľahané vajíčko - na potretie

sezam - na posypanie


Postup: Spravíme kvások ktorý pridáme do preosiatej múky so soľou, všetko dobre vymiesime. Dáme na 1 hod. kysnúť na teplé miesto. Keď je cesto vykysnuté, rozdelíme ho na cca 8 bochníčkov, ktoré dobre premiesime a dáme na pekáč - opäť ich necháme cca 1 hod. podkysnúť. Dáme ich dostatočne od seba pretože dosť zväčšia svoj objem. Pred pečením ich dlaňou trochu stlačíme, potrieme vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme vo vyhriatej růre na 200 °C

asi 15´´ - 20´´. Hotové žemle vyberieme z růry a prikryjeme utierkou (najlepšie ak je trošku vlhká) aby zmäkli. 

Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky