Minestrone - tradičná talianska zeleninová polievka
Čo potrebujeme:
celer, mrkva, zemiak, cuketa, rajčiny,zelená fazuľka, hrášok, cibuľa, cesnak, petržlenová vňať - všetko nakrájame na malé kúsky.
celer, mrkva, zemiak, cuketa, rajčiny,zelená fazuľka, hrášok, cibuľa, cesnak, petržlenová vňať - všetko nakrájame na malé kúsky.
Postup:
Na olivovom oleji opražíme cibuľku, cesnak a na malé kúsky pokrájanú prerastenú slaninu, pridáme postupne (asi po cca 2 min.): celer, mrkvu, zemiaky po chvíľke pridáme fazuľky po chvíľke pridáme cukety a nakoniec hrášok - všetko za častého miešania dusíme asi 15 min. Zmes potom podlejeme vývarom, pridáme rajčiny a rajčinový pretlak (alebo stačí 1 konzerva lúpaných sekaných rajčín), pridáme petržlenovú vňať (môžeme pridať aj bazalku - kto má rád) a kôrku z parmazánu, podľa chuti osolíme a okoreníme ml. čiernym korením, znížime teplotu a polievku ešte asi 30 min. povaríme na miernom ohni. Na záver vložíme mušličky alebo rozlámané špagety. Hotovú polievku môžeme podávať s nastrúhaným parmazánom a pár kvapkami oliv. oleja.
Na olivovom oleji opražíme cibuľku, cesnak a na malé kúsky pokrájanú prerastenú slaninu, pridáme postupne (asi po cca 2 min.): celer, mrkvu, zemiaky po chvíľke pridáme fazuľky po chvíľke pridáme cukety a nakoniec hrášok - všetko za častého miešania dusíme asi 15 min. Zmes potom podlejeme vývarom, pridáme rajčiny a rajčinový pretlak (alebo stačí 1 konzerva lúpaných sekaných rajčín), pridáme petržlenovú vňať (môžeme pridať aj bazalku - kto má rád) a kôrku z parmazánu, podľa chuti osolíme a okoreníme ml. čiernym korením, znížime teplotu a polievku ešte asi 30 min. povaríme na miernom ohni. Na záver vložíme mušličky alebo rozlámané špagety. Hotovú polievku môžeme podávať s nastrúhaným parmazánom a pár kvapkami oliv. oleja.
Komentáre
Zverejnenie komentára