Bucatini s omáčkou bolognese ako má byť
Na omáčku Bolognese potrebujeme:
mleté hovädzie mäso
olivový olej, muškátový oriešok, ml. čierne korenie, soľ
plnotučné mlieko
cibuľka, cesnak, mrkva a celer - nakrájané nadrobno
1 konzerva lúpaných a krájaných rajčín v konzerve
bylinky: tymián, šalvia, bazalka
2 dcl bieleho suchého vína
Na olivovom oleji postupne opražíme cibuľku, cesnak, mrkvu a celer. Keď je základ opražený pridáme mleté mäso, ktoré musí zhnednúť, potom ho zalejeme mliekom a dusíme ho veľmi pomaly aspoň hodinu a pol. Keď sa mlieko zredukuje pridáme víno a zase pozvoľna varíme, kým sa víno vyvarí. Potom pridáme konzervu rajčín, poriadne zmiešame varíme pol. hod. na záver pridáme bylinky, ochutíme soľou č. mletým korením a muškátovým orieškom a pozvoľna varíme ešte aspoň pol. hod.. Mäso musí byť úplne mäkké.
Podávame s akýmkoľvek druhom talianskych cestovín posypaných parmezánom.
Komentáre
Zverejnenie komentára