Cheesecake s granátovým jablkem

 

                         Cheesecake je hodně jemný - chutná spíš jako pannacotta na sušenkovém podkladu. 


    Dortový korpus:

    250g sušenky Lotus

    100 ml rozpuštěné máslo 

    Náplň:

    150 g práškový cukr

    1 střik vanilkové pasty

    2 ČL vanilkový cukr

    250 ml smetana  33% 

    350 g jogurt skyr 

    100 g smetanový sýr Lučina 

    250g tvaroh  (ve vaničce)

    limetková  šťáva z  ½ limetky

    20 g želatina rozpuštěná ve vodě  (130 ml vody)

    Coulis z granátového jablka:  

    2 granátové jabka (½ z jednoho odložit na ozdobeni, z 1 ½ vymačkat šťávu)

    200 ml šťáva z granátového jablka  (příště bych dala víc - cca 300 ml,  z 200 ml byla  vrstvička asi          cca 4 mm)

    70 g cukr 

    5,5 g pektin práškový  


Postup: rozpustíme máslo, sušenky rozdrtíme na prášek,  do nich vmícháme rozpuštěné máslo. Hmotu za pomoci dna skleničky (mělo by být rovné) natlačíme do formy  a necháme v lednici zatuhnout. 

Připravíme krém: v jedné míse vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem  do tuha. Ve druhé míse smícháme jogurtem Lučinu, tvaroh s cukrem do hladka. Přidáme limetkovou šťávu 

Šťávu zahřát spolu s cukrem, vmíchat do ní pektin, povařit, nechat vychladnut a pak nalít na ztuhnutý cheesecake.

 Tip: granátové zrníčka můžeme pro lepší trvanlivost a lesk před dekorováním namočit v rozpuštěné želatině. Získají tím větší lesk, trvanlivost a nebudou se sypat. 

1 plátek čiré želatiny namočíme na 5 min. do studené vody, a necháme ho nabobtnat. V mikrovlnce zahřejeme šťávu cca 30-50 ml. (nebo jenom vodu) a vložíme do ní nabobtnaný, vyždímaný plátek želatiny. Následně do ní vložíme zrníčka granátového jablka, promícháme je aby se všechny obalili želatinou a  okapané klademe na dort. 

Komentáre

Obľúbené príspevky