Cheesecake s granátovým jablkem
Cheesecake je hodně jemný - chutná spíš jako pannacotta na sušenkovém podkladu.
Dortový korpus:
250g
100 ml
Náplň:
150 g práškový
1 střik vanilkové pasty
2 ČL vanilkový
250 ml smetana 33%
350 g jogurt skyr
100 g smetanový sýr Lučina
250g tvaroh (ve vaničce)
limetková šťáva z ½ limetky
20 g želatina rozpuštěná ve vodě (130 ml vody)
Coulis z granátového jablka:
2 granátové jabka (½ z jednoho odložit na ozdobeni, z 1 ½ vymačkat šťávu)
200 ml šťáva z granátového jablka (příště bych dala víc - cca 300 ml, z 200 ml byla vrstvička asi cca 4 mm)
70 g cukr
5,5 g pektin práškový
Postup: rozpustíme máslo, sušenky rozdrtíme na prášek, do nich vmícháme rozpuštěné máslo. Hmotu za pomoci dna skleničky (mělo by být rovné) natlačíme do formy a necháme v lednici zatuhnout.
Připravíme krém: v jedné míse vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem do tuha. Ve druhé míse smícháme jogurtem Lučinu, tvaroh s cukrem do hladka. Přidáme limetkovou šťávu
Šťávu zahřát spolu s cukrem, vmíchat do ní pektin, povařit,
nechat vychladnut a pak nalít na ztuhnutý cheesecake.
Tip: granátové zrníčka můžeme pro lepší trvanlivost a lesk před dekorováním namočit v rozpuštěné želatině. Získají tím větší lesk, trvanlivost a nebudou se sypat.
1 plátek čiré želatiny namočíme na 5 min. do studené vody, a necháme ho nabobtnat. V mikrovlnce zahřejeme šťávu cca 30-50 ml. (nebo jenom vodu) a vložíme do ní nabobtnaný, vyždímaný plátek želatiny. Následně do ní vložíme zrníčka granátového jablka, promícháme je aby se všechny obalili želatinou a okapané klademe na dort.
Komentáre
Zverejnenie komentára