Domácí zmrzlina - citron & limeta, borůvková, mix rybíz, černá malina
Potřebujeme:
1 1/2 šlehačkové smetany
1/2 konzervy salka
med - podle chuti
citron a limeta: očištěné od slupek a blan, nakrájené a zamrazené
boruvky. omyté a zamrazené
mix rybízu a černých malin
Postup:
Ovoce předem zamrazíme. Před samotnou výrobou zmrzliny ho vyndáme a necháme pár minut povolit - aby ho při mixování mixer utáhnul.
Šlehačku vyšleháme do tuha, pak přidáme - zlehka vmícháme salko a med (podle chuti), rozdělíme na 3 části.
Šlehačku vyšleháme do tuha, pak přidáme - zlehka vmícháme salko a med (podle chuti), rozdělíme na 3 části.
Zmrzlé kousky citronu a limety vložíme do mixeru a rozmixujeme na hrubo, pak přidáme část jedné třetiny ušlehané smetany a opět rozmixujeme do hladka. Vmícháme do zbytku šlehačky, dáme do nádoby a zamrazíme alespoň 24 hod.. Před konzumováním necháme zlehka 3 -5 minut povolit.
Takto postupujeme se dalšími dvěma druhy ovoce.
Komentáre
Zverejnenie komentára