Domácí zmrzlina - citron & limeta, borůvková, mix rybíz, černá malina

 


Potřebujeme:
1 1/2  šlehačkové smetany
1/2 konzervy salka
med - podle chuti
citron a limeta: očištěné od slupek a blan, nakrájené a zamrazené
boruvky. omyté a zamrazené
mix rybízu a černých malin

Postup:
Ovoce předem zamrazíme. Před samotnou výrobou zmrzliny ho vyndáme a necháme pár minut povolit - aby ho při mixování mixer utáhnul. 
Šlehačku vyšleháme do tuha, pak  přidáme - zlehka vmícháme salko a med (podle chuti), rozdělíme na 3 části. 
Zmrzlé kousky citronu a limety vložíme do mixeru a rozmixujeme na hrubo, pak přidáme část  jedné třetiny ušlehané smetany a opět rozmixujeme do hladka. Vmícháme do zbytku šlehačky, dáme do nádoby a zamrazíme alespoň 24 hod.. Před konzumováním necháme zlehka 3 -5 minut  povolit. 
Takto postupujeme se dalšími dvěma druhy ovoce. 




Komentáre

Obľúbené príspevky