Kung pao
- 200 – 250g kuracích ŕs
- hrsť kešu orechov a arašidov - nesolených
- 1 PL nastrouhaného čerstvý zázvor - nastrúhaný
- 3 strúčiky cesnaku - nastrúhané
- 2 jarné cibuľky
- asi 10 g kukuričného škrobu
- 1 PL cukru
- 1/2 červenej papriky, nakrájanej na prúžky
- 4 Pl sójovej omáčky
- 2 PL ustricovej omáčky
- 10 ml ryžového octa
- 10 ml bieleho vína
- olej, sušené chily
Príloha: jasmínová ryža
Postup:
Pripravíme si lmarinádu: zmiešame 1 PL vína, 1/2 PL cukru, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL ustricovej omáčky, 1 PL oleja a 1 PL solamylu.
Do marinády naložíme nakrájané kuracie maso a necháme odležať v chladničke cca 30 min.
Medzitým si urobíme omáčku: zo zbytku vína, sójovej a ustricovej omáčky, octu, solamylu pridáme cukor, cesnak, nastruhany zázvor a chilly vločky.
Nesolené arašidy a kešu opečieme na suchej panvici.
Kuracie maso zprudka opečieme na panvici, až zbelie a bude prepečené, pridáme na průžky nakrájanú papriku aby bola al dente, potom omáčku, a krátko povaříme do zhustnutia. Pred podávaním podla potreby dochutíme solou a cukrom. Podávame posypané nakrájanou cibulkou a opraženými orieškami.
Komentáre
Zverejnenie komentára