Kung pao

 

  • 200 – 250g kuracích ŕs
  • hrsť kešu orechov a arašidov - nesolených
  • 1 PL nastrouhaného čerstvý zázvor - nastrúhaný
  • 3 strúčiky cesnaku - nastrúhané
  • 2 jarné cibuľky
  • asi 10 g kukuričného škrobu
  • 1 PL cukru
  • 1/2 červenej papriky, nakrájanej na prúžky
  • 4 Pl sójovej omáčky
  • 2 PL ustricovej omáčky
  • 10 ml ryžového octa
  • 10 ml bieleho vína
  • olej, sušené chily

Príloha: jasmínová ryža 

Postup: 
Pripravíme si lmarinádu: zmiešame 1 PL vína,  1/2 PL cukru, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL ustricovej omáčky, 1 PL oleja a 1 PL solamylu. 
Do marinády naložíme nakrájané kuracie maso a necháme odležať v chladničke cca 30 min.  

Medzitým si urobíme omáčku: zo zbytku vína, sójovej  a ustricovej omáčky, octu,  solamylu pridáme cukor, cesnak, nastruhany zázvor a chilly vločky. 

Nesolené arašidy a kešu opečieme na suchej panvici. 

Kuracie maso zprudka opečieme na panvici, až zbelie a bude prepečené,  pridáme na průžky nakrájanú papriku  aby bola al dente, potom omáčku, a krátko povaříme do zhustnutia.  Pred podávaním podla potreby dochutíme solou a cukrom. Podávame posypané nakrájanou cibulkou a opraženými orieškami. 

Komentáre

Obľúbené príspevky