Baklava - domáce philo cesto
PHILO CESTO:
2 poháre hladkej múky
1 malé vajce
1 pohár vody
1/4 pohára olivového oleja
1 KL sódy bicarbóny
NÁPLŇ:
200 g sekné orechy
100 g sekné mandle
1 pohár mletý cukor
1 KL mletá škorica
SIRUP:
2 poháre kyštálového cukru
1 pohár vody
Pár kvapiek esencie z ruží alebo citrónová šťava
Dalšie ingrediencie:
200 g rozpusteného masla
Postup:
Cesto - všetky ingrediencie spolu vymiesiť v mixéry aspon 8 min., cesto musi byt hladké a pružné. Cesto zabalíme do folie a necháme ho aspoň 2 hod.odpočívať.
Kým cesto odpočíva pripravíme si náplň z orechov, múčkového cukru a škorice - všetko spolu dobre premiešame.
Odpočinuté cesto premiesime,vytrvarujeme do valčeku ktorý rozkrájame na cca 16 kúskov. Každý kúsok premiesime a vytvarujeme do guličky asi vo velkosti pingpongovej loptičky. Tieto potom postupne vyvalkáme čo najtenšie do kruhu. Keď máme vyvalkané všetky guličky-kruhy, možeme začať so skladaním baklavy.
Komentáre
Zverejnenie komentára