Gaspacho - studená polievka




Kto by si chcel urobiť tu je recept:

8 veľkých zrelých rajčín (sparíme, ošúpeme a zbavíme jadierok)
1 biela paprika (opečená, sparená a ošúpaná zbaveená jadierok)
1 červená paprika (opečená, sparená a ošúpaná zbavená jadierok)
1 veľká šalátová uhorka (zbavená semiačok)
1 menšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku (roztlačený)

kúsok staršieho suchšieho bieleho pečiva 
na dochutenie: soľ, olivový olej, červený vínny ocot, hnedý cukor, chily (podľa chuti)
Postup: 
Všetko nakrájame na menšie kúsky, pridáme olivový olej a rozmixujeme až kým nie je úplne hladká, pridáme kúsok b. pečiva, dochutíme octom, cukrom príp. chily a znovu rozmixujeme. 
Hotovú poleivku chladíme pokiaľ ju nebudeme podávať - musí byť skutočne vychladená. (mne nestihla vychladnúť tak som k nej pridala kocky ľadu a opäť som všetko v blenderi rozmixovala. 



Komentáre

Obľúbené príspevky