Gaspacho - studená polievka
Kto by si chcel urobiť tu je recept:
8 veľkých zrelých rajčín (sparíme, ošúpeme a zbavíme jadierok)
8 veľkých zrelých rajčín (sparíme, ošúpeme a zbavíme jadierok)
1 biela paprika (opečená, sparená a ošúpaná zbaveená jadierok)
1 červená paprika (opečená, sparená a ošúpaná zbavená jadierok)
1 veľká šalátová uhorka (zbavená semiačok)
1 menšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku (roztlačený)
kúsok staršieho suchšieho bieleho pečiva
kúsok staršieho suchšieho bieleho pečiva
na dochutenie: soľ, olivový olej, červený vínny ocot, hnedý cukor, chily (podľa chuti)
Postup:
Všetko nakrájame na menšie kúsky, pridáme olivový olej a rozmixujeme až kým nie je úplne hladká, pridáme kúsok b. pečiva, dochutíme octom, cukrom príp. chily a znovu rozmixujeme.
Hotovú poleivku chladíme pokiaľ ju nebudeme podávať - musí byť skutočne vychladená. (mne nestihla vychladnúť tak som k nej pridala kocky ľadu a opäť som všetko v blenderi rozmixovala.
Komentáre
Zverejnenie komentára