zapečené Enchiladas

niektorí ste ma prosili o recept, takže pre tých čo by si chceli Enchiladas urobiť tu je návod ako na to. 
Najprv si pripravíme náplň, samotné placky, 250 ml konzerva krájaných rajčín
a tvrdý syr na posypanie (čím kvalitnejší tým lepšie, ale postačí aj Eidam)

Príloha: 1/4 lávky ľadový šalát nakrájaný
         2   ks rajčina nakrájaná na kocky
         250 ml kyslá smotana

Placky: 1   pohár hl. múky
        1/2 pohára vody (podľa potreby)
        1/2 KL soli
        1/2 KL ml. červenej papriky
všetko spolu zmiesime do pružného cesta aby sa nelepilo (ak je treba pridáme vodu, alebo naopak múku, každá múka je iná a potrebuje iné množstvo vody), rozdelíme si ho na niekoľko bochníčkov o priemere asi tak 4cm, tie postupne vyvaľkáme na tenké placky hrubé cca 2mm, ktoré pečieme nasucho na panvici. Panvicu treba občas očistit od múky (stačí ju nasucho vytrieť papierovou  utierkou)aby sa nepripaľovali. 

Náplň: cca 250 g kuracieho mäsa nakrájaného na prúžky
           1     konzerva fazule v rajčinovom náleve
           1/2   konzerva kukurice
           soľ, , cibuľa ak máte radi 
           korenie Tacos (alebo iné mexické korenie)
           papričky jalapenos -  nakladané (podľa chuti)
Na oleji prudko opečieme kuracie mäso do zlatista, okoreníme korením (pokiaľ je korenie slané tak mäso už nesolíme ak nie, tak samozrejme je nutné ho dochutiť), ak máte radi cibuľu teraz ju možete pridať, najlepšie nakrájaná na prúžky nie na kocky - opečieme, potom sa už len pridá konzerva fazule aj s nálevom a kukurica bez nálevu. Nasekáme papričky jalapenos a pridáme do zmesi.  Všetko spolu dobre premiešame a necháme prehriať. Už nevaríme. Ak by sa vám náplne zdalo málo, alebo že je suchá možete ju nadstaviť pridaním krájaných rajčín z konzervy. 
Keď máme mäsový základ pripravený, prichystáme si zapekaciu misu, dno ktorej pokryjeme krájanými rajčinami z konzervy. Zbytok rajčín si necháme na zaliatie placiek. Rajčiny možete ak chcete aj ochutiť bylinkami a troškou soli a cukru. 
Upečené placky naplníme na mäsovou zmesou, stočíme ako palacinky a poukladáme vedľa seba do zapekacej misy. Keď je plná, polejeme ju sekanými rajčinami z konzervy, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť. 
Podávame so zbytkom kukuričky, krájaným ľadovým šalátom a nakrájanými čerstvými rajčinami a kyslou smotanou ktorá chuť dotiahne. 
Možno sa to zdá zložité ale nie je, ide iba o organizáciu a načasovanie jednotlivých činností :) viď foto. 














Komentáre

Obľúbené príspevky