Pita a chumus
... pred pečením
...upečená
Pita s chumusom - vlastná výroba
Chumus:
400 g do makka uvareného cíceru (sterilizovaného cíceru aj s nálevom)
200 g tahiny sezamová pasta
10 g olivový olej (1 PL)
1,5 g rýmsky kmín (nie obyčajný) (2 odmerky najmenšie)
3 g soľ (2 odmerky najmenšie)
2 ks strúčiky cesnaku
15 g citornová šťava (asi 1/2 stredne velkeho citronu)
soľ
Postup:
Cícer aj s nálevom dáme do mixéru (pokial máme vlastný predvarený cicer, tak si stavu zlejeme-odložíme, a použijeme najprv len menšiu čas), pridáme všetky ostatné ingrediencie a rozmixujeme do hladka. Ak je chumus moc hustý pridáme šťavu z odloženého nálevu (ja dávam takmer všetok nálev, závisí to od konzervy preto je lepšie si ju zliať a pridať postupne.) Soľ pridáme podľa chuti - chumus by mal byť neutrálny, mierne slano kyselkavý.
Komentáre
Zverejnenie komentára