Pita a chumus

                                       
 ... pred pečením


                                 
   ...upečená
                                     
 Pita s chumusom - vlastná výroba



Chumus: 
400 g    do makka uvareného cíceru (sterilizovaného cíceru aj s nálevom)
200 g    tahiny sezamová pasta
10 g      olivový olej                             (1 PL)
1,5 g     rýmsky kmín (nie obyčajný)  (2 odmerky najmenšie)
3 g        soľ                                            (2 odmerky najmenšie)
2 ks      strúčiky cesnaku
15 g     citornová šťava                        (asi 1/2 stredne velkeho citronu)
soľ 

Postup:
Cícer aj s nálevom dáme do mixéru (pokial máme vlastný predvarený cicer, tak si stavu zlejeme-odložíme, a použijeme najprv len menšiu čas), pridáme všetky ostatné ingrediencie a rozmixujeme do hladka. Ak je chumus moc hustý pridáme šťavu z odloženého nálevu  (ja dávam takmer všetok nálev, závisí to od konzervy preto je lepšie si ju zliať a pridať postupne.)  Soľ pridáme podľa chuti - chumus by mal byť neutrálny, mierne slano kyselkavý. 




Komentáre

Obľúbené príspevky