Brovnie´s sušenky
Ingredience: z jedné dávky vyjde 21 ks 26g/prumer po upeceni 6,5 cm + 18 ks 16g/4 cm prumer po upeceni
200 g hořká čokoláda
70 g změklé máslo
100 g cukr krystal
100 g cukr třtinový
1 KL instantní káva
2 ks vejce
150 g hladká mouka
20 g kakao
1 ČL prášek do pečiva
1 ČL soda bikarbona
špetka soli
Ingredience na ochucení: (není nutné ale přidá to další chuť)
Lyofilizované maliny
mořská sůl (já použila himalájskou růžovou)
pecky bílé čokolády
kešu oříšky - nesolené
Postup:
V rendlíku rozpustíme čokoládu. Mezitím spolu vyšleháme máslo, vajíčka a cukr. Když hmota zesvětlá a nabude přidáme rozpuštěnou čokoládu a dobře zamícháme. Přidáme a zapracujeme prosáté suché ingredience.
Můžeme přidat ingredience na ochucení: lyofilizované malin, mořská sůl, pecky čokolády, oříšky - kdo má co rád.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Těsto rozvážíme na požadovanou velikost 26g nebo 16 g, a uválíme dlaní kuličky.
Rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem nebo folií - v dostatečných rozestupech - při
pečení nabydou!
Pečeme na 180 °C, 26 g cca 10-11´´, menší 16g cca 8-9´´.
Po upečení je necháme asi 1 min. odpočinout aby zpevněly a pak přendáme na mřížku úplně vychladnout.
To proto aby na plechu ještě víc tzv. nedošly a nebyly pak moc přesušené.
Komentáre
Zverejnenie komentára