Chacil pilpel - pomazánka z pečených paprík
Chacil pilpel:
2 pečené červené mysité papriky ( upečieme v rúre, stiahnutá, nakrájaná na prúžky)
1 strúčik cesnaku (roztlačený)
1 - 2 PL olivový olej
na dochutenie podľa chuti:
soľ a cukor
citrónová šťava alebo vínny ocot
Papriky upečieme v rúre alebo opečieme na plameni. Upečenú papriku dáme do igelitového sáčiku a necháme vychladnúť, potom stiahneme kožu a vyberieme jadierka a žilky - pokrájame na velmi malé kůsky - prípadne rozmixuje a dáme do misky, pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame.
1 strúčik cesnaku (roztlačený)
1 - 2 PL olivový olej
na dochutenie podľa chuti:
soľ a cukor
citrónová šťava alebo vínny ocot
Papriky upečieme v rúre alebo opečieme na plameni. Upečenú papriku dáme do igelitového sáčiku a necháme vychladnúť, potom stiahneme kožu a vyberieme jadierka a žilky - pokrájame na velmi malé kůsky - prípadne rozmixuje a dáme do misky, pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame.
Komentáre
Zverejnenie komentára