Chacilim - Pomazánky z baklažánu
Baba Ganuš s majonézou:
1 stredne veľký až veľký baklažán (popicháme vidličkou upečieme v rúre)
2 -3 PL majonézy
1 strúčik cesnaku (roztlačený)
1 - 2 PL olivový olej
soľ a cukor
citrónová šťava alebo vínny ocot
Baklažán popicháme a upečieme v rúre alebo opečieme na plameni. Upečený baklažán necháme vychladnúť, rozkrojíme po dĺžke a lyžicou vydlabeme dužinu, túto následne rozlačíme vidličkou na konzistenciu kaše - prípadne rozmixujeme v mixéri. Pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame.
1 strúčik cesnaku (roztlačený)
1 - 2 PL olivový olej
soľ a cukor
citrónová šťava alebo vínny ocot
Baklažán popicháme a upečieme v rúre alebo opečieme na plameni. Upečený baklažán necháme vychladnúť, rozkrojíme po dĺžke a lyžicou vydlabeme dužinu, túto následne rozlačíme vidličkou na konzistenciu kaše - prípadne rozmixujeme v mixéri. Pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame.
Chacil Thailandi:
1 stredne veľký až veľký baklažán (popicháme vidličkou upečieme v rúre)
1 pečená červená paprika ( upečená - upečieme v rúre spolu s baklažánom, stiahnutá, nakrájaná na prúžky)
1 strúčik cesnaku (roztlačený)
1 - 2 PL olivový olej
Sladkokyslá chilli omáčka
na dochutenie podľa chuti:
soľ a cukor
citrónová šťava alebo vínny ocot
Baklažán popicháme a spolu s paprikou upečieme v rúre alebo opečieme na plameni. Upečený baklažán necháme vychladnúť, papriku dáme do igelitového sáčiku a necháme vychladnúť, potom stiahneme kožu a vyberieme jadierka a žilky - pokrájame a dáme do misky. Vychladnutý baklažán rozkrojíme po dĺžke a lyžicou vydlabeme dužinu, túto následne pokrájame na vačšie kúsky a dáme k paprike. Papriu a baklažán premiešame a pridáme ostatné ingrediencie a opať premiešame.
1 stredne veľký až veľký baklažán (popicháme vidličkou upečieme v rúre)
1 pečená červená paprika ( upečená - upečieme v rúre spolu s baklažánom, stiahnutá, nakrájaná na prúžky)
1 strúčik cesnaku (roztlačený)
1 - 2 PL olivový olej
Sladkokyslá chilli omáčka
na dochutenie podľa chuti:
soľ a cukor
citrónová šťava alebo vínny ocot
Baklažán popicháme a spolu s paprikou upečieme v rúre alebo opečieme na plameni. Upečený baklažán necháme vychladnúť, papriku dáme do igelitového sáčiku a necháme vychladnúť, potom stiahneme kožu a vyberieme jadierka a žilky - pokrájame a dáme do misky. Vychladnutý baklažán rozkrojíme po dĺžke a lyžicou vydlabeme dužinu, túto následne pokrájame na vačšie kúsky a dáme k paprike. Papriu a baklažán premiešame a pridáme ostatné ingrediencie a opať premiešame.
Komentáre
Zverejnenie komentára